Sõbrapäev Väätsa Põhikoolis

14. veebruaril toimus Väätsa Põhikoolis üheksanda klassi eestvedamisel sõbrapäev. Terve päeva vältel võis koolimajas näha rõõmsaid ning punastesse riietesse riietatud õpilasi ja õpetajaid.

Hommikul jagasid 9.klassi tüdrukud kõigile koolimaja ukse ees purgisoove, kuhu oli kirjutatud midagi, mida pidi päeva jooksul korda saatma või mõni soovitus sinule sõbrapäevaks.

9.klass korraldas vahetundide ajal väga huvitavaid tegevusi. Mõisa saalis toimus vahetundide ajal sõbra tundmine. Sõbra tundmisel oli mängjal vaja sõpra, kes teda tundis. Mängjatele anti paberid kätte, kummalegi üks ning nad pidid vastama küsimustele, mis olid paberil.

Iga klassi uksel oli sõbrapost, kuhu said kõik sõbrad panna kirju, millega võisid soovida oma sõpradele toredat päeva.

Koolis toimus ka Valentini ja Valentiina valimine. Iga klassijuhataja andis oma klassile sedelid, kuhu pidi kirjutama tüdruku ja poisi nime tervest koolist, kuid võis ka oma klassist.

Kooli fuajees oli avatud  fotosein, kus kõik sõbrad said koos pilti teha. Fotograafiks oli Siim Einassoo. Päeva vältel toimus koolis samuti selfie võistlus “Mina ja õpetaja”. Kõige parema selfie autorit premeeritakse järgmisel kogunemisel.

Sõbrapäeva puhul rääkis üheksas klass ka kokatädidega, et nad selleks päevaks teeksid söögiks midagi erilist. Kokad olid nõus ning tegid sellel päeval lõunaks kartulisalatit viineritega, magustoiduks pakuti värsket kringlit ning joogiks sai kõrvale kakaod

Täname üheksandat klassi toreda päeva eest. 

Lisaks üheksanda klassi tegevustele organiseeris vene keel õpetaja ka oma tunnis erinevaid vene kultuurist pärit mänge ning tutvustas sealseid traditsioone.

Samal päeval külastas kolmas klass meie väikseid sõpru lasteaias ning üheskoos veedeti lõbusalt aega. Lisaks käisid üheksandal klassil külas meie suured sõbrad Türi Ühisgümnaasiumist ning tutvustasid õppimisvõimalusi oma koolis.

1.-3.klassi õpilaste “lapsesuu” sõbrapäeva kohta

Mis kujuga on päris inimese süda?

-Sellise ümmarguse kujuga. No mitte ka päris ümmargune. Punane rusika suurune.

-Päris pilti nähes tundus see ühele lapsele rõve ning teisele lapsele äge.

 

Mida sõbrapäeval tehakse?

-Lähen sünnipäevale.

-Kingitakse kaarte ja tehakse kingitusi.

-Käiakse sõpradel küla ja ma ei tee sel päeval kellelegi haiget.

 

Kui palju enne sõbrapäeva hakatakse kingitusi ja kaarte valmistama?

-Kaks nädalat enne sõbrapäeva tegime kaarte ja kõike mida sõpradele kinkida tahtsin.

 

Milline peaks olema õige sõber?

-Selline kes ei jookse eest ära kui talle midagi öelda tahan.

-Tore ja rõõmus.

 

Mida koos sõpradega tehakse?

-Lõbutsedakse, mängidakse ja vaadatakse telekat.

-Süüakse ka.

 

Miks sõbrapäeval igal pool südamed on?

-Kuna see näitab armastust teiste vastu.

 

Autorid: Iti-Kärt Nursi ja Alana Juus